123Macmini.com
FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   GalleryPhoto Gallery   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Issues with Parallels Desktop and Lion

 
Post new topic   Reply to topic    123Macmini.com - Forums Forum Index -> General Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ESUNintel
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 May 2008
Posts: 490
Location: Colorado

PostPosted: Sat Jul 30, 2011 7:58 pm    Post subject: Issues with Parallels Desktop and Lion Reply with quote

I'm using Parallels 6 (with latest updates) on the new MacBook Air, with Lion installed. Overall, Windows 7 and everything installed runs well, except for Microsoft's Expression Suite. It opens, and allows me to get work done; however, it has a red look to it, making it hard to find menu options, and simply not visually appealing.

I've tried two virtual machines, a Windows 7 Enterprise one, that already had Expression Studio installed, and a brand new one I created today with Windows 7 Pro and a completely new (different license) of Expression. Both versions of Windows are 64-bit. ...what makes this hard to figure out is that Expression Studio did work well under Snow Leopard, and what's even stranger is that EVERYTHING, from Office 2010 to Visual Studio, work well, but Expression Studio does not.

For details, I've included some screen shots. If anyone has any ideas or suggestions, it be greatly appreciated. ...if you have experienced this, please let me know, so that I know I'm not going crazy and stop blaming my Air thinking that the graphics processor is defective. Thanks in advance!!



Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ESUNintel
Senior Member
Senior Member


Joined: 18 May 2008
Posts: 490
Location: Colorado

PostPosted: Mon Aug 01, 2011 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

Hi everyone. I opened a ticket with Parallels, and they helped resolve this. If anyone experiences the same issue, you may do this...

1. Start the Virtual Machine and click on virtual Machine on the top menu bar and in the drop down menu choose Configure

2. On the configuration window click on the Hardware tab.

3. Click on Video and un-check both the options "Enable 3D acceleration" and "Enable vertical synchronization"

4. Click on Advanced option and un-check Time Synchronization.

5. Click OK and start the Windows Virtual machine.

Just FYI, I tried running the virtual machine in VMware Fusion before the fix, and it did the same thing where Expression appeared red.

I'm just happy I can use Expression Studio again!!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    123Macmini.com - Forums Forum Index -> General Software All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



      

Shop:  Apple Store  |  Refurbished Macs  |  Refurbished iPads  |  MacConnection  |  Mac Mini Vault  |  Other World Computing

MK 1 Studio Mac mini Racks  |  Crucial Mac Memory  |  Top Free Mac Apps  |  Top Paid Mac Apps



123Macmini.com is an independent publication and has not been authorized, sponsored, or approved by Apple Computer, Inc.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owners.
Copyright © 2011 123Macmini.com. All Rights Reserved.