123Macmini.com
FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   GalleryPhoto Gallery   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Duke & Mac OS X & Leopard

 
Post new topic   Reply to topic    123Macmini.com - Forums Forum Index -> Gaming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dukechic
New Member
New Member


Joined: 26 Dec 2007
Posts: 3

PostPosted: Wed Dec 26, 2007 7:27 pm    Post subject: Duke & Mac OS X & Leopard Reply with quote

Hi,

I have been able to play Duke Nukem and World maps on Systems Tiger and now the new Leopard with my original Duke Mac Atomic 3D disks and the update for OS X.

After playing thousands of maps, I've recently noticed the game (maps) crashes and today, the screen turned the dreaded blue and it was a devil to reboot.

Now, when I boot up Duke Nukem Loadeer, everything needs to be rebuilt but some maps still crash and I am a bit worried.

Any suggestions on why this is happening and what I should do?

Dukechic Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
macmanmacman
Veteran Member
Veteran Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 1837

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 9:56 am    Post subject: Reply with quote

Yes.

Duke nukem 3d doesn't like opengl 2x which is what leopard uses to run games several games have had issues some can be fixed.

To fix duke nukem 3d.

Reinstall duke nukem 3d do not install maps.

Other games that have issues.

Alien vs predator 1&2 : one runs excellent however two crashes after the mac play screen.

American mcgees alice: update to the latest universal binary make sure you run the game first before installing the update or you will receive a screen of death.
Back to top
View user's profile Send private message
Dukechic
New Member
New Member


Joined: 26 Dec 2007
Posts: 3

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 10:08 am    Post subject: Duke Nukem crashing Reply with quote

Thanks for the tips

When you say don't install maps - do you mean the maps that come on the Atomic CD? or should I say the levels that come on the CD?

My maps that I play are in another folder which I drag to the Loadeer to play?

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
macmanmacman
Veteran Member
Veteran Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 1837

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 10:14 am    Post subject: Reply with quote

Use only the maps that are on the atomic cd.
Back to top
View user's profile Send private message
Dukechic
New Member
New Member


Joined: 26 Dec 2007
Posts: 3

PostPosted: Thu Dec 27, 2007 1:29 pm    Post subject: re Duke Reply with quote

Oh no! I've played those to death - I have thousands of maps - are you saying I can't play these anymore? Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message
macmanmacman
Veteran Member
Veteran Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 1837

PostPosted: Fri Dec 28, 2007 1:23 am    Post subject: Reply with quote

Yep. sorry to say the Mac os x installer for duke nukem 3d was never designed to run hacked maps and if you try you will just end up crashing.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    123Macmini.com - Forums Forum Index -> Gaming All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



      

Shop:  Apple Store  |  Refurbished Macs  |  Refurbished iPads  |  MacConnection  |  Mac Mini Vault  |  Other World Computing

MK 1 Studio Mac mini Racks  |  Crucial Mac Memory  |  Top Free Mac Apps  |  Top Paid Mac Apps



123Macmini.com is an independent publication and has not been authorized, sponsored, or approved by Apple Computer, Inc.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owners.
Copyright © 2011 123Macmini.com. All Rights Reserved.